Print

Unge vil være medlem af HK

HK.dk 19.03.2015

Fagforbundet HK oplever for første gang i mange år, at flere unge under uddannelse, vil være medlem. Det skyldes målrettet arbejde fra HK på uddannelsesstederne og en øget krisebevidsthed blandt unge, lyder vurderingen fra HK og Niels-Henrik Møller Hansen fra Center for Ungdomsforskning. Han udtaler:

"De unge, der er studerende i dag, er vokset op mens Danmark har været plaget af økonomisk krise, så de er meget bevidste om, at det betaler sig at sikre sig gennem en fagforening". Niels-Henrik fortsætter og forklarer:

"Men man skal ikke tage fejl af motivet: Unge tager udgangspunkt i sig selv og deres egen situation - ikke i et fagforeningsfællesskab eller "den danske model". For en nyuddannet i dag falder jobbet ikke ned fra himlen. I 00'erne kunne unge vælge frit fra alle hylder - det er slut i dag, og så bliver de unge opmærksomme på værdien af et medlemskab af en fagforening vigtig"

Læs hele artiklen på HKs hjemmeside


Hele artiklen kan læses på HKs hjemmeside | 19.03.2015

Lagt online 25.03.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!