Print

Teater skiftes ud med naturfag på efterskoler

MetroXpress, d. 13.08.2012

Af Gitte Bank Jensen

Det er ikke længere nok at lære at spille ' Leaving on a jetplane' på guitar eller prøve kræfter med hovedrollen i ' Greace'.
Når unge tager på efterskole i dag, vil de have noget fagligt ud af det - noget, der kan gavne deres fremtidige karriere.

Men de stigende og tidligere krav til unge om at finde ud af, hvad de vil være, risikerer at gå ud over de svageste. Det vurderer forskningsleder Jens Christian Nielsen på Center for Ungdomsforskning, DPU, Aarhus Universitet.
» Der er et øget pres på ungdomslivet for at træffe tidligere valg og komme hurtigere igennem. Men nogle unge har stadig brug for et friår uden at vide, hvor de er på vej hen.
De har brug for en efterskole, hvor skole ikke er i centrum med stort S, så de kan blive mere voksne og motiverede for uddannelse på sigt, « siger Jens Christian Nielsen.
Han ser dog ikke efterskolernes udvikling med stigende fokus på det faglige som udelukkende negativ. De har nemlig en unik mulighed for også at vække de unges lyst til læring.
» Efterskoler skaber en anden ramme for at lære noget på en anden måde, og lykkes det at slå på de unges engagement og samarbejde, er der store muligheder i det. «.

Læs hele artiklen her

Lagt online 14.08.2012 af Astrid Schrøder