Print

Studerende er nærige på byturen

MetroXpres, d. 31. august 2012

Af Marie Tromborg

Økonomi. Fire ud af 10 danske studerende bruger mindre end 150 kroner, når de tager i byen. Pigerne bruger færre penge end drengene. De studerende sparer op ligesom resten af samfundet.

Når det bliver weekend, og ugen på 'uni' og andre uddannelser slutter, er det ikke mange penge, de studerende bruger i byen.

Kritikere ynder at kalde de studerendes SU for cafépenge, men en ny undersøgelse, som Gallup har foretaget for Nordea, viser, at 42 procent af de 18-29-årige studerende højst bruger 150 kroner på en typisk bytur.

Undersøgelsen viser også, at der er forskel på forbruget hos drenge og piger. Hvor en bytur for halvdelen af de kvindelige studerende højst koster 150 kroner, gælder det kun for en tredjedel af deres mandlige pendant.

»Piger drikker færre genstande. Men man skal heller ikke glemme, at de får drinks, biografbilletter og lignende af fyrene,« siger Ann Lehmann Erichsen, der bakkes op af Jens Christian Nielsen fra Center for Ungdomsforskning:

»Pigerne har en mere - på godt og ondt - seriøs indstilling til studierne. De er mere fokuserede. Hvor drengene måske er mere tilbøjelige til at give rigtig gas i byen. Blandt drenge ligger der tit en forventning om, at man skal være rigtig rigtig fuld, når man går i byen.«

Torben Holm, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd, hilser undersøgelsens resultat velkommen:

»Den viser, at tiden er løbet fra at snakke om forkælede studerende. Den SU, vi får, kan altså ikke kaldes for cafépenge.«

Læs hele artiklen her

Lagt online 11.09.2012 af Astrid Schrøder