Print

Sikkerhedskultur smitter

Uddannelsesbladet, nr 2, februar, 2010

Af Benedicte Lorenzen

Med udgangspunkt i den nye rapport, "Spænd hjelmen", udtaler cand.mag og ph.d. Mette Lykke Nielsen fra Center for Ungdomsforskning sig om unge og sikkerhed på arbejdspladsen:

" De unge siger, at det betyder meget for dem, at de føler sig sikre, når de er på arbejdspladsen. Hvis de for eksempel går med en erfaren kollega, som de stoler på, så føler de sig mere trygge. Den faglige respekt betyder meget, og så handler det om kommunikation.  Hvis kommunikationen ikke fungerer, så går det oftere galt" - forklarer Mette Lykke Nielsen.
...

"Hvis vi skal have de unge til at agere mere sikkert på arbejdspladserne, skal vi have fat i de ældre medarbejdere og de sikkerhedskulturer, der eksisterer rundt omkring. For når det kommer til de unge, overraskede det mig faktisk, hvor nemt det var at få dem til at tale om sikkerhed. Det er noget, de tænker over. De fortalte gerne om situationer, hvor de selv havde været udsat for ulykkker eller været tæt på det, eller hvor en kollega kom ud for et uheld". Fortæller Mette Lykke Nielsen. 

Hele artiklen kan læses i Uddannelsesbladet, nr 2, februar 2010.

Læs mere her

Lagt online 24.02.2010 af Astrid Schrøder