Print

Produkt-output skal få drengene op i gear

KL.dk, d. 18.12.12

Af William Bøje Sørensen

Mere produktorienteret undervisning kan få flere drenge til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det håber man i Roskilde, som kører et projekt med det formål på alle kommunens ungdomsuddannelser.

På Himmelev Gymnasium i Roskilde skal eleverne omsætte deres viden om det klassiske familieliv fra dansk og historie til et konkret produkt. Forsøget er en del af et projekt, der kører på alle Roskildes uddannelsesinstitutioner frem til 2015. Det skriver Berlingske.

"Vores resultater viser, at drengenes læringsudbytte kan stige, hvis undervisningen har et egentligt produkt-output," siger Carsten Wolfgang til Berlingske.

...

Camilla Hutters er lektor på Center for Ungdomsforskning, og hun tror, at Roskildes ideer kommer til at sprede sig de kommende år.

"Jeg tror vi kommer til at se flere ungdomsuddannelser, der forsørger sig med den her form for undervisning som i Roskilde, for ungdomsuddannelserne ved godt, at der er behov for nye indsatser med henblik på bl.a. at få flere drenge til at gennemføre, siger hun til Berlingske.

Læs hele artiklen her

Lagt online 20.12.2012 af Astrid Schrøder