Print

Populære unge forsøger også selvmord

Kristeligt Dagblad 3. januar 2011

Af Lars Henriksen og Kristine Korsgaard

8 ud 10 unge, der har forsøgt selvmord, opfatter sig selv som lige så populære eller mere populære end andre unge, viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse om unges trivsel i Danmark.

Selvmordsforsøg blandt unge er normalt forbundet med mobbeofre og andre isolerede. Men også klassens populære elever kan være langt ude, viser en ny undersøgelse fra Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet.

Lektor Jens Christian Nielsen er leder af projektet og undrer sig over, at popularitet slet ikke ser ud til at beskytte imod isolation og selvmordsforsøg. Men han har alligevel et bud på en forklaring:
"Dem, der føler sig mere populære end andre, kan siges at være lidt uden for rammerne. De fremtræder måske som særligt modige og stærke, og deres popularitet kan hænge sammen med, at de tager større risici end andre. De skiller sig ud, og det er ikke kun positivt," siger han og peger på, "at tendensen går igen, når man ser på unge, der skærer i sig selv, mobber andre, tager stoffer eller har et særligt stort forbrug af alkohol. Også her er andelen, der føler sig "mere populære end andre", mindst ligeså stor som blandt "normale" unge.

Trivselsundersøgelsen blandt unge i Danmark udkommer mandag d. 10. januar 2011.

Læs mere om undersøgelsen her 

Læs hele artiklen her

Lagt online 04.01.2011 af Astrid Schrøder