Print

Politiken: Vi lærer vores unge at mestre alting til perfektion, og det går udover deres livskvalitet

Politiken 3. oktober 2021

Af: Emilia van Hauen

Præstationspres medfører stress for børn og unge, ligesom niveauet for angst, depression og ensomhed er steget. Vi må lære de unge at være gode ved sig selv.

[...]

Center for Ungdomsforskning har haft fokus på de unges nye udsathed, og lægges det sammen med anden forskning på området, er det helt tydeligt, at det samfund, som de unge er blevet født ind i, og som jo er skabt af os - de ældre generationer - forlanger meget mere af dem, end tidligere unge generationer var udsat for. Og alting skal også ske meget hurtigere.

Lagt online 13.10.2021 af Karla Lyneborg

Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konferencen er afholdt. Kom og bliv klogere på den stigende mistrivsel blandt unge. Hvad er egentlig på færde? Hvorfor er unges trivsel under pres? Sæt kryds i kalenderen d. 25. november 2021, hvor Center for Ungdomsforskning inviterer til konference om unges trivsel, mistrivsel og udsathed i dag. Her vil forskere præsentere resultater fra det treårige forskningsprojekt ’Ny udsathed", lavet i samarbejde med Det Obelske Familiefond. Vi får også besøg af den anerkendt tyske sociolog og professor, Hartmut Rosa, som vil præsentere sin analyse af det senmoderne accelerationssamfund.

Læs mere her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!