Print

Politiken: 'Jeg var der'-beviser vil strømme ud fra Roskilde Festival i år

Politiken 01.07.2015

Af: Birgitte Kjær

Hvis man tager plads foran en koncertscene på sommerens festivaler er der stor sandsynlighed for, at man befinder sig i et hav af lysende mobilskærme. For masser af publikummer løfter ikke armene over hovedet for at klappe med, men for at fotografere sig selv i mængden eller for at filme det, der foregår på scenen. Når mange unge deler deres billeder og optagelser fra koncerter på de sociale medier, handler det ikke kun om dokumentation og positionering. Det handler også om, at de sociale medier er en helt naturlig del af de unges hverdag. Louise Yung Nielsen, der forsker i unge og digitale medier på Center for Ungdomsforskning forklarer:

"De unge er ofte de første til at tage nye teknologier til sig, men voksne forbruger også kultur på den her måde. Forskellen er, at mange unge ikke oplever den der grænse mellem, hvornår man er på, og hvornår man ikke er på. Og når man ikke har den, så er det heller ikke problematisk at stå og optage på en skærm, som det er for os andre, der måske føler, at vi ikke er til stede eller går glip af noget. For de unge er mobiltelefonen ikke på samme måde et filter, den er bare en del af oplevelsen."

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside


Hele artiklen kan læses på Politikens hjemmeside | 01.07.2015

Lagt online 12.07.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!