Print

Politiken: 29 procent tager ikke den direkte vej til en ungdomsuddannelse

Politiken 17.02.2017

17022017_Politiken_29 procent tager ikke den direkte vej til en ungdomsuddannelse
Foto: Riordan Boll Ivan

Af: Silja Thøgersen

Når folkeskoletiden ringer ud, er der en del unge, som endnu ikke ved, hvad der venter dem efter sommerferien. 29 procent af de unge tager ikke direkte videre til en ungdomsuddannelse som gymnasiet, HF eller lignende. Det kan nemlig være svært for de unge med dårlige skoleoplevelser, at finde tilbage til en uddannelse og gennemføre, hvis de først har tabt kontakten med system og vejledere eller kastes mellem uddannelsesforløb og kontaktpersoner. Mette Pless, lektor ved Center for Ungdomsforskning, udtaler:

- "Kontinuitet er et vigtigt emne i forhold til den her gruppe af unge. Noget der tegner sig er, at den indsats de har brug for kan være et langt sejt træk. Så kan det være et problem for dem, hvis de er i gang med noget, der så afsluttes, og hvad sker der så? Det har de unge brug for hjælp til at navigere i", og understreger dermed gruppens ofte abrupte og uafsluttede oplevelser i grundskolen.

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside

Lagt online 21.02.2017 af Petrine Fahnøe Kristensen

Kontakt forsker

Mette Pless
mep@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2942 7467

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!