Print

Otte ud af ti efterskoler har stadig ledige pladser

JydskeVestkysten, d. 10.7.2013

Af Natalie Stratigos

30 ud af 41 sydjyske efterskoler mangler stadig elever til det kommende skoleår. Det skyldes ifølge Efterskoleforeningens formand, Troels Borring, skarp konkurrence mod andre tilbud fra 10. klasses centre og ungdomsuddannelser med spændende linjer.- Vi er kun et ud af mange spændende tilbud, men vi er det eneste, der koster penge. Derfor skal vi være bedre til at fortælle, hvad det lige præcis er, den enkelte efterskole kan tilbyde eleverne, siger Troels Borring.

Forklaringen bakkes op af Niels-Henrik Møller Hansen, der er lektor på Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet.- De unge køber ikke længere efterskolerne i sig selv.De vil gerne kvalificere sig og har også fået tudet ørerne fulde med, at de skal hurtigt gennem uddannelsessystemet.
Derfor er det vigtigt, at efterskolerne skærper profilen over for de unge.De skal vide, hvad det er de kan tilbyde, som ingen andre kan, siger han

Læs mere her

Lagt online 22.07.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!