Print

Minister vil have styr på alle unge

Jv.dk, d. 16. august  2012

Af Annette Bonde

Uddannelsesminister Morten Østergaard er alarmeret over, at 16.000 unge ingen kontakt har til uddannelse- eller beskæftigelsessystemet. Nu skal de findes og sættes i gang med en uddannelse. De kan let blive glemt. For de er hverken på offentlig forsørgelse, i job eller under uddannelse. Men nu vil uddannelsesminister Morten Østergaard (R) have klarhed over, hvad 16.000 såkaldt inaktive unge mellem 16 og 29 år laver, skriver Berlingske.

Ifølge ungdomsforsker Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet, kan det være en god idé at få belyst, hvilke 16-29-årige unge der er inaktive.

- Der kan være nogle i den gruppe, der virkelig har brug for hjælp. Men inden man bekymrer sig, er det relevant at finde ud af, hvem de er. Der er tale om en aldersmæssig meget bred gruppe, og en del af dem kan f.eks. være ressourcestærke unge, der er ude at rejse, siger lektoren.

Noemi Katznelson mener, at politikerne skal passe på med at fokusere for meget på enkelte restgrupper. - Det er vigtigt, at der er en balance, så det ikke er sådan, at al uddannelsespolitik kommer til at handle om, hvordan vi bedst muligt får fat i restgruppen. Det kan der godt være en tendens til lige i øjeblikket. Og at vi derfor glemmer den store, brede gruppe, siger Noemi Katznelson.

Læs hele artiklen her

 

Lagt online 16.08.2012 af Astrid Schrøder