Print

Magisterbladet: Er man vok­sen, når mor og far betaler?

Magisterbladet.dk 11.02.2016

Af: Signe Bjerre

SU-reformen har ramt hjemmeboende studerende, der må lade mor og far betale for mange af deres udgifter. Forskningsleder hos Center for Ungdomsforskning, Niels Ulrik Sørensen, udtaler til Magisterbladet:

"Det med at skulle frigøre sig og gøre oprør mod sine forældre opleves ikke på samme måde som nødvendigt, fordi de unge og de voksne i vid udstrækning deler perspektiver og værdier. De unge betragter overvejende deres forældre som medspillere, og derfor kan det være svært at sammenligne unge i dag med tidligere generationer"

Han mener, det kan være okay at bo hjemme i en periode som studerende og blive forsørget af sine forældre.

"Men uanset hvor godt det fungerer, vil det givetvis skabe nogle begrænsninger for den unges muligheder for at udfolde sig og skabe sit eget liv, som man slipper for, hvis man bor for sig selv", siger Niels Ulrik Sørense.

Læs hele artiklen på Magisterbladets hjemmeside

Lagt online 17.02.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!