Print

Kristeligt Dagblad: Gymnasieelever skal lære, at karakterer ikke er alt

30.03.2016

05042016_Gymnasieelever skal lære, at karakterer ikke er alt
Foto: Linda Kastrup/Scanpix.

Af: Morten Mikkelsen

Igennem de seneste par år har en række gymnasier i Region Hovedstaden været involveret i et projekt, som gik ud på at flytte gymnasieelevernes fokus fra karakterer til karriere. Ikke bare i hovedstaden, men i hele landet er der nemlig et stort og voksende problem, der går ud på, at stadig flere unge ikke kan finde ud af, hvilken karriere de ønsker sig. Og som følge heraf forsøger de af al magt at holde alle veje åbne - selv de allermest krævende.

I projektet "Karrierefokus i og efter gymnasiet" har otte pilotgymnasier og ni såkaldte spredningsgymnasier arbejdet med at indarbejde uddannelses-og erhvervsvejledning i de enkelte gymnasiefag. Dermed handler en moderne dansktime i gymnasiet ikke kun om at læse guldalderdigte, den kan også handle om, at eleverne besøger et erhvervsakademi, interviewer de studerende her og skriver en opgave om deres karrierevalg.

Ifølge Astrid Lundby, videnskabelig assistent ved Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, og følgeforsker på projektet, har fremtidsperspektivet nemlig været fraværende i mange gymnasieelevers verden.

"Gymnasiet har været et ræs, hvor det handlede om at få gode karakterer, og først når studentereksamen var ved at være gennemført, kunne man så begynde at se, hvilken uddannelse karaktergennemsnittet rakte til."

Læs hele artiklen på Kristeligt Dagblads hjemmneside (kræver abonnement)

Lagt online 05.04.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!