Print

Kristeligt Dagblad: ”Ok, boomer” - Ungdommen anklager baby-boomerne for en verden uden muligheder

Kristeligt Dagblad 23.11.19. 

Af: Karen Sofie Egebo

Debatinterview med lektor ved Center for Ungdomsforskning Maria Bruselius-Jensen.

Ungdommen er vred på 68'er-generationen, som har realiseret sig selv og brugt klodens ressourcer, og med udtrykket "ok, boomer" har de unge fået et nyt kampråb for et opgør, der i modsætning til 68'ernes frigørelse handler mere om ansvarlighed, siger ungdomsforsker Maria Bruselius-Jensen.

[...]

"De unge er blevet beskyldt for ikke at være politisk engagerede, at de bare sidder med deres sociale medier og har fået alle muligheder forærende af deres forældre.

Men nu går de ud og siger: 'Hør, det er, fordi vi er flittige og prøver at gøre det, vi har fået besked på. Vi står ikke bare og flower power-demonstrerer i vores fritid, det er ikke den måde, vi gør det på'. Deres form for oprør er ved at få et sprog med udtrykket "ok, boomer".

Det er ikke, fordi de ikke har haft deres eget udtryk før, verden har bare haft svært ved at få øje på det. Hvis man skal sætte det hårdt op, er de unge i dag mere en ansvarlighedsgeneration, hvor "baby boomerne" eller 68'erne var en frisættelsesgeneration."

Læs hele interviewet her

Lagt online 28.11.2019 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!