Print

Koncentrat: Den frieste tid på dagen

Koncentrat 6.10.2017

Af: Svend Johannesen 

I dag bruger mange unge deres fritid til at gå til alle mulige aktiviteter. Samtidig viser en undersøgelse, at 4 ud af 10 unge imellem 11 og 16 år ikke synes, at de har nok tid til at nå det, som de skal, i løbet af dagen. Det er ret interessant, når man tænker på, at danske unge i dag har mere fritid end tidligere i historien.

Niels-Henrik Møller Hansen forsker i, hvordan unge i dag bruger deres fritid. Han siger, at der er sket en ændring i de senere år:

»Fritid plejede at være et sted, hvor man slappede af og samlede kræfter. Men i dagens samfund er der et stigende krav om, at man skal være perfekt. Det rammer også de unge. Derfor er fritiden blevet en arena, hvor man skal forbedre sig selv ved at gå til sport eller andet. Der bliver set negativt på bare at ligge på sofaen, selv om det nogle gange er det, man har brug for,« siger han.

Niels-Henrik Møller Hansen fortæller også, at unges fritidsliv i dag er mere overvåget af forældrene. For når alle unge har en telefon, så kan forældrene hele tiden få fat i dem. 

Det kan godt lyde lidt trist - er du pessimistisk?
»På den ene side er der mange unge, der i dag har et fedt fritidsliv, og som laver en masse spændende ting. På den anden side kan det være svært for unge, der ikke oplever, at de kan leve op til de mange krav,« siger han og afslutter:

Der er hele tiden den der lille trold på skulderen, der siger, at man SKAL være i gang. Nogle unge burde måske lave en organisation, der kæmper for at have lov til bare at slappe af på sofaen.

Læs hele artiklen her

Lagt online 09.10.2017 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!