Print

Kommunen.dk: Utøya mobiliserede de unge vælgere

Kommunen 13.09.2015

Af: Ronja Pilgaard

Mens de danske ungdomspartier kæmper for at hverve nye medlemmer, ligger de norske medlemstal langt højere end de danske. Især tragedien på Utøya i 2011 fik unge til ikke alene at gå i stemmeboksen, men også melde sig ind i ungdomspartierne. Efter tragedien talte den daværende norske statsminister Jens Stoltenberg til en rådhusplads fyldt af demonstranter og sørgende i Oslo, og sidenhen er antallet af unge vælgere og medlemmer af ungdomspartierne steget markant. Om den store forskel mellem de danske og norske unges politiske engagement siger Cefu-forsker Niels-Henrik Møller Hansen blandt andet:

"De danske ungdomspartier har de seneste år haft fremgang. Og det, der får de unge til at melde sig ind her, er, at de unge føler, de kan gøre en forskel, og der har man måske nok været bedre til i Norge at fortælle de unge, hvor de kan gøre en forskel"

Læs hele artiklen på Kommunen.dk's hjemmeside


Hele artiklen kan læses på Kommunen.dk's hjemmeside | 13.09.2015

Lagt online 16.09.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!