Print

Jyllands-Posten: Sosu-elever får løn frem for SU: »Vi bruger alle de værktøjer, vi har, for at få flere til at søge ind«

Jyllands-Posten 30.11.21

Af: Morten Vestergaard

Få 12-13.000 kr. i løn fra første skoledag, hvis du vil uddanne dig til at arbejde i ældreplejen.

Sådan lyder tilbuddet til unge i en række kommuner, som har sat penge af i budgettet til at give højere elevløn til kommende sosu-assistenter og sosu-hjælpere, så de kan tage hele uddannelsen uden at skulle leve på SU.

[...]

Noemi Katznelson, der er leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, forklarer, at man faktisk ikke ved, hvor mange unge der lader være med at tage f.eks. en sosu-uddannelse pga. økonomi og udsigten til at leve af SU.

»Det er svært at vide, om initiativer som dette med løn frem for SU vil tiltrække flere elever. Men det er nyt, at arbejdsgiverne nu tager sagen i egen hånd. Det viser desperationen ude i kommunerne for at få uddannet arbejdskraft. Jeg er overbevist om, at dette blot er det første – kreativiteten vil blive stor, og man kan forestille sig, at vi vil se både højere løn, frynsegoder og bedre arbejdsvilkår. Spørgsmålet er, om vi også vil se, at man ændrer selve indholdet af f.eks. sosu-uddannelserne for at tiltrække flere elever,« siger hun.

Læs hele artiklen her

Lagt online 02.12.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere