Print

Jyllands-Posten: Lektor: Regeringens gymnasieudspil vanskeliggør uddannelsesvejen for sårbare unge

19. april 2016

19042016_Lektor_Regeringens gymnasieudspil vanskeliggør uddannelsesvejen for sårbare unge_Ida Munch
Foto: Ida Munch.

Af: Anders Leonhard

Regeringens plan om en ny gymnasiereform kan blive en stopklods for unge, som ikke i første omgang har været parat til en gymnasieuddannelse efter folkeskolen.

Det mener lektor ved Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, Niels-Henrik Møller Hansen. Han har netop udgivet en forskningsrapport, hvor han har undersøgt den to-årige HF-uddannelse på Voksenuddannelsescentrene (VUC).

Han frygter, at regeringens planer om karakterkrav og oplæg til en ny HF-uddannelse, som ikke giver direkte adgang til universiteterne, vil ramme sårbare unge på VUC ekstra hårdt.

"Man kan tabe en stor gruppe unge fra VUC, hvis HF reformeres, som regeringen agter. Der er tale om lidt ældre unge, der typisk har personlige og sociale problemer med i bagagen, og som derfor har været længere tid om at blive klar til en gymnasial uddannelse. Hvis HF bliver degraderet, forringer man mulighederne for sårbare unge, som kun kan finde vej til en gymnasieuddannelse igennem HF på VUC" udtaler han.

Læs hele artiklen på Jyllands-Postens hjemmeside

Lagt online 29.04.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!