Print

Jyllands-Posten: Unges liv ramt »i hjertekulen« under corona: Det handler om meget mere end aflyste fester

Jyllands-Posten 06.10.20

Af: Morten Vestergaard & Ida Sejersdal Dreiager

Ifølge eksperter er der mere end en brandert på spil, når Danmarks ungdom for tiden ikke kan være sammen med hinanden, som de plejer. Det handler om, hvordan mennesker skaber deres identitet. Jyllands-Posten tog ud for at finde ud af, hvordan en fredag helt konkret er forandret for unge i Aarhus.

Noemi Katznelson, professor, centerleder og forskningsleder på Center for Ungdomsforskning, udtrykker det sådan:

"Corona rammer ind i hjertekulen af det, der simpelthen er ungdommens dna – det sociale liv."

Hun taler om, at det er en central del af unges identitetsdannelse at danne og være i relation med andre. At flirte, at afprøve sig selv seksuelt, som køn, som selvstændigt individ osv. Et socialt liv er en identitetsafprøvning, og det er meget andet end at gå i byen og drikke øl, for unge bevæger sig i mange sociale sammenhænge – fritidsinteresser, studie, arbejde og forskellige vennegrupper.

[...]

"[...] Jeg er ikke så bekymret for dem, der har stærke sociale netværk, for de skal nok finde måder at mødes på. Men dem, der ikke er så stærke til at skabe netværk og sociale relationer, risikerer i højere grad at blive tabt, når ikke uddannelsesinstitutionerne tager den opgave på sig," siger Noemi Katznelson.

 

Lagt online 28.10.2020 af Karla Lyneborg

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!