Print

Jyllands-Posten: »Mange af os vil ikke finde os i, at vi skal slide os selv ihjel«

Jyllands-Posten 02.12.21

Af: Kaare Kronberg Jensen, Morten Vestergaard og Ida Seiersdal Dreiager

INDBLIK: Mange års opsparede frustrationer, ekstraordinært pres på de ansatte og en kulturændring blandt sygeplejerskerne, som ikke længere vil være den pæne pige i klassen. Arbejdsmarkedsforskere kalder sygeplejerskernes langvarige konflikt for »ekstraordinær« og »den perfekte storm«.

[...]

Noemi Katznelson, professor og centerleder hos Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, beskriver sygeplejerskefaget som et fag, hvor der traditionelt har været et kald. Men for mange unge i dag er det mere komplekst, vurderer hun.

»Jeg tror, der er en mindre accept af, at man retter ind og klapper hælene i. Mange unge vil i dag gerne have oplevelsen af at have indflydelse på deres arbejde og blive betragtet i øjenhøjde - det vil sige at få anerkendelse og respekt og blive taget med på råd,« siger Noemi Katznelson, som også peger på det faktum, at de små ungdomsårgange betyder, at der er stor efterspørgsel efter unge som arbejdskraft.

Læs hele artiklen i Jyllands-Posten

Lagt online 02.12.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere