Print

Jyllands Posten: »Jeg sov længe og ventede bare på, at de andre kom hjem fra skole«

Jyllands-Posten 05.12.2016

05122016_Jyllands-Posten_Jeg sov længe og ventede bare på at de andre kom hjem

Foto: Casper Holmenlund Christensen

Af: Naja Dandanell

I Odsherred etablerede man i 2013 den såkaldte Ungeenhed for at forhindre, at udsatte unge blev forvirrede og forsvandt i det kommunale system. Ungeenheden samler en række fagpersoner fra bl.a. jobcentret, familieafdelingen, specialpsykiatrien og skoleområdet og vejleder unge, der af den ene eller anden grund - f.eks. på grund af sociale problemer eller psykiske diagnoser - er droppet ud eller aldrig er kommet i gang med en uddannelse.

I Odsherred forventer de, at dobbelt så mange udsatte unge gennemfører en ungdomsuddannelse som på landsplan. Ifølge Anne Görlich, der er forsker ved Center for Ungdomsforskning, kan Ungeenheden betyde, at de unge ikke giver op, når de møder det kommunale system:

"Hvis de unge ikke kan overskue, hvem de skal gå til, eller hvordan de løser et problem, går de i stå. Men hvis der er en guide, som kan hjælpe, kan det klares med det samme," siger hun, der har skrevet ph.d. om unge uden uddannelse og arbejde. Anne Görlich hæfter sig dog ved, at der stadig kan være lang vej til et job for de udsatte unge.


Læs hele artiklen på Jyllands Posten (abonnement påkrævet)

Lagt online 09.12.2016 af Petrine Fahnøe Kristensen

Kontakt forsker

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!