Print

"Jeg vidste jeg kunne gøre det bedre"

Information, d. 3, April 2013

Af Ida Meyer

Ambitiøse studerende vælger at dumpe med vilje for at klare sig bedre til reeksamen. På CBS er antallet af studerende, der tager reeksamen, steget med 33 procent på fem år, og tendensen er ifølge en ungdomsforsker et resultat af det pres, de studerende oplever, når politikere reformerer uddannelsesområdet - senest med SU-reformen.

Forskningsleder og lektor ved Center for Ungdomsforskning på Aarhus Universitet, Camilla Hutters, mener, der er en bevidsthed blandt de studerende om, at man skal være en succes og stå godt i forhold til et fremtidigt job. At dumpe en eksamen med fuldt overlæg kan være en strategi for at kunne håndtere alle kravene.

»Både i egne og andres øjne vil de studerende gerne være en succes. Det er både at klare sig godt på studiet, men det handler også om at have et godt CV og klare sig godt på andre måder. I stedet for at gå op og få en dårlig karakter kan man sige, at man bevidst har fravalgt en eksamen. Det er en strategi, man kan vælge for ikke at stå og ligne en fiasko,« siger hun.

Læs hele artiklen

 

Lagt online 04.04.2013 af Freja Bange Nyboe

Kontakt forsker

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!