Print

Jeg opfatter mit tilkøb som en investering

Information 29.09.2014

Af Sven Johannesen

Studerende shopper privatundervisning i stor stil, men er udviklingen et udtryk for en sund stræben efter den bedste karakter eller et symptom på et stadigt mere presset og konkurrenceorienteret uddannelsessystem?

At det efterhånden er normalt at købe privat undervisning på danske uddannelser flugter med en europæisk tendens, hvor offentlig undervisning i stigende grad bliver en basisydelse, den studerende supplerer med privatundervisning. Det forklarer forskningsleder på Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet Camilla Hutters. Hun er ikke overrasket over undersøgelsens resultater.

»Studerendes køb af privatundervisning er en gråzone, og DJØF er de første herhjemme, der virkelig undersøger omfanget. Men generelt sker der i disse år en stigende markedsgørelse af uddannelsessystemet, og vi ser flere og flere aktører, der tilbyder privatundervisning,« siger Camilla Hutters.

I hendes optik rider den stigende brug af privatundervisning på den bølge af new public management, der skyllede ind over uddannelsessektoren omkring årtusindeskiftet.

Læs hele artiklen her

Lagt online 01.10.2014 af Mads Ekdahl

Kontakt forsker

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!