Print

Hver 10. studerende isolerer sig

MetroXpres, d. 31. august 2012

Af Marie Tromborg

10 procent af de studerende dropper fredagsøl i studiebaren eller søndagsbrunch på favoritcafeen.

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Gallup for Nordea svarer 10 procent af de 18-29-årige studerende, at de på en måned slet ikke går ud.

Og det kommer bag på ungdomsforsker Jens Christian Nielsen: »Det hører sig til som en del af et normalt studieliv, at man også har et socialt liv, så derfor kommer det naturligvis bag på mig, at en 10.-del vælger det sociale fællesskab fra og nærmere isolerer sig,« siger han.

Han forklarer, at nogle studerende muligvis selv har valgt det sociale liv fra på grund af specialeskrivning eller lignende. Og dem er der ingen grund til at være nervøs for.

Ifølge Jens Christian Nielsen er det dem, der fravælger det sociale på grund af stress eller depression, man skal være opmærksom på.

Men det sociale fravalg har også ofte økonomiske årsager. »Det sociale fravalg kan også have økonomiske årsager. Hvis ikke man er heldig at have en forælder, der spæder til kassen, kan det være svært at have råd til at være social. På den måde spiller ens families økonomiske status ind på ens mulighed til at være social og dermed trivsel.« siger Jens Christian Nielsen.

Læs hele artiklen her

Lagt online 11.09.2012 af Astrid Schrøder