Print

Hold gejsten gennem hele studiet

Søndagsavisen, d. 7. juli 2013

Af Nanna Stærmose

Motivation kommer både indefra og udefra. Kunsten er at balancere mellem de to poler. For hvis balancen tipper, ryger motivationen. 

»I dag er der utrolig meget fokus på, at unge mennesker skal have en uddannelse, men det er ikke nok at kunne se meningen med at uddanne sig - det skal også være en uddannelse, der giver mening for en selv. Der skal være sammenhæng mellem den ydre og den indre motivation,« siger Camilla Hutters, forskningsleder på  Center for Ungdomsforskning på Aarhus Universitet.

Hun arbejder i øjeblikket på et forskningsprojekt, der undersøger unges lyst til læring, og hvilke faktorer der spiller ind på unges motivation til uddannelse.

En af de ting, der kan dræbe motivationen, er, når der er uoverensstemmelse mellem den ydre motivation - det, som omverdenen forventer, for eksempel at det er godt at tage en uddannelse - og den indre motivation - jeg tager denne her uddannelse, fordi jeg synes, at den er superspændende. 

»Mange føler et pres, fordi uddannelse i dag meget handler om at klare sig godt og komme igennem, men det kan også betyde, at vi fjerner de unges egne initiativer og deres kreativitet,« siger Camilla Hutters.

Læs mere her

Lagt online 08.07.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!