Print

Glem fordybelsen

Information, d. 30.08.2013

Skrevet af Ida Meyer

Optaget er øget drastisk i løbet af det sidste årti, og igen i år er rekordmange kommet ind på en videregående uddannelse. Sammenlignet med 2012, som også var rekordår, var der i 2013 fire procent flere, der 30. juli fandt et optagelsesbrev i postkassen. Det betyder også, at det ikke længere er eksklusivt at være universitetsstuderende, siger Camilla Hutters, som er lektor og forskningsleder på  Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet.

 »Der er gået inflation i universitetsuddannelse.

Når rigtig mange har en kandidatgrad, skal der andet og mere til for at bruge den kandidatgrad på arbejdsmarkedet. Du bliver nødt til at have noget ekstra,« siger hun.

 Derfor oplever de studerende, at flittighed, ihærdig pensumlæsning og tilstedeværelse ved alle forelæsninger ikke er nok. Arbejdsgiverne vil ikke nøjes med de faglige kompetencer, som universiteterne traditionelt giver, og med stadig flere universitetsstuderende bliver man nødt til at opbygge et cv, der skiller sig ud, den dag man kan kalde sig cand.- eteller andet og står foran et arbejdsmarked med høj dimittendledighed.

Læs mere her

Lagt online 03.09.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker