Print

Fyens Stiftstidende: Fra kaos til uddannelse

Fyens Stiftstidende 12.09.2015

Af: Peter Jensen

En undersøgelse viser, at unge, der har 10. klasse på efterskole, simpelthen i højere grad begynder at gennemføre en ungdomsuddannelse. Motivationen bliver yderligere endnu stærkere, hvis eleverne har gået i både 9. og 10. klasse på efterskolen. Troels Borring, formand for Efterskoleforeningen, peger på, at skolerne er blevet meget mere fokuserede på at forberede elever til at gå i gang med en ungdomsuddannelse. Yderligere påpeger Tilde Mette Juul, der har forsket i unges motivation ved Center for Ungdomsforskning:

"Mange udvikler sig personligt i det tætte samvær med lærere og de andre elever. Og det er ikke kun de svage elever, der har glæde af fællesskabet. De stærke elever opdager nemlig, at det er nogle andre kvaliteter, der tæller i hierarkiet på en efterskole."


Hele artiklen kan læses i Fyens Stiftstiden, sektion: 'Efterskoler', side 8 | 12.09.2015

Lagt online 16.09.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!