Print

Færre unge regner med at stemme

Dagbladet Køge 15.05.2015

SFI's seneste velfærdsundersøgelse blandt mere end 7000 børn og unge viser, at 65 procent af de adspurgte 19-årige "helt bestemt" vil stemme til det kommende folketingsvalg. I en lignende undersøgelse fra 2009 var dette tal godt over 70 procent. Også på spørgsmålet om, hvorvidt politik interesserer dem, svarer en stigende procentdel af de 19-årige afvisende.

Niels-Henrik Møller Hansen, forsker hos Center for Ungdomsforskning peger på, at den aktuelle politiske dagsorden blandt andet kan spille ind på den yngste del af vælgerskarens lyst til at gå i stemmeboksen:

"Unges politiske interesse er i høj grad bundet op på, at de selv kan se en mening med de politiske emner, der er i fokus" siger han og uddyber: "Emner som ældreområdet, børneområdet eller sygehusområdet interesserer dem typisk ikke så meget som uddannelse og klimapolitik, så når de temaer er i vælten, vil unge generelt være mindre tilbøjelige til at stemme."


Hele artiklen kan læses i Dagbladet Køge, sektion: Indblik og Udsyn, side 6 | 15.05.2015

Lagt online 21.05.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!