Nyt fra CeFU

Print

Færre unge regner med at stemme

Dagbladet Køge 15.05.2015

SFI's seneste velfærdsundersøgelse blandt mere end 7000 børn og unge viser, at 65 procent af de adspurgte 19-årige "helt bestemt" vil stemme til det kommende folketingsvalg. I en lignende undersøgelse fra 2009 var dette tal godt over 70 procent. Også på spørgsmålet om, hvorvidt politik interesserer dem, svarer en stigende procentdel af de 19-årige afvisende.

Niels-Henrik Møller Hansen, forsker hos Center for Ungdomsforskning peger på, at den aktuelle politiske dagsorden blandt andet kan spille ind på den yngste del af vælgerskarens lyst til at gå i stemmeboksen:

"Unges politiske interesse er i høj grad bundet op på, at de selv kan se en mening med de politiske emner, der er i fokus" siger han og uddyber: "Emner som ældreområdet, børneområdet eller sygehusområdet interesserer dem typisk ikke så meget som uddannelse og klimapolitik, så når de temaer er i vælten, vil unge generelt være mindre tilbøjelige til at stemme."


Hele artiklen kan læses i Dagbladet Køge, sektion: Indblik og Udsyn, side 6 | 15.05.2015

Lagt online 21.05.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!

Center for Ungdomsforskning | cefu@hum.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV