Print

Er 10. klasse spild af de unges tid?

Kristeligt Dagblad 03.01.2015

Af Philip Christoffersen

I artiklen kan man læse om, hvordan unge på grund af et politisk pres for at komme hurtigere gennem uddannelsessystemet, vælger at tage på efterskole i 9. frem for 10. klasse. Men der er helt tydeligt fordele ved at tage et år ud af kalenderen og bruge det i 10. klasse på efterskole, mener ekspert.

Ifølge Tilde Mette Juul, ph. d.-studerende på Center for Ungdomsforskning, er der forskellige motiver til at vælge henholdsvis 9. og 10. klasse på efterskole.

"Der er nogle, der er modne og personligt udviklede efter 9. klasse, det gælder særligt piger, som sagtens kan fortsætte uden 10. klasse. Man skal bare være opmærksom på, at 9. og 10. klasse på efterskole er forskellige tilbud, og hvis man har brug for mere tid til personlig udvikling, så er det statistisk set bedre at tage 10. eller at gå på efterskole i to år,"


Hele artiklen kan findes i: Kristeligt Dagblad | Sektion: Efterskolernes Aften, side 12 | 03.01.2015

Lagt online 08.01.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!