Print

Eliteunge vil bare vinde over de andere

MetroXpress, d. 29. marts 2012

af Marie Tromborg

De unge er klar over, at der ikke er plads til dem alle blandt de dygtiste, så de arbejder ekstra for ikke at blive tabere i kapløbet. Det er ikke længere nok at tage en klassisk uddannelse med tre år på gymnasiet og fem på universitet. I hvert fald ikke, hvis man skal være blandt de bedste og have succes i livet.

»Vi ved alle sammen godt, at der er kamp om pladserne - kamp om arbejdspladser, praktikpladser, studiepladser, og der er ikke plads til alle på vinderholdet. Derfor er vi ved at skabe en 'generation stoledans', hvor der er så stor fokus på at komme med på vognen, at konkurrencen mellem de unge skærpes,« siger Noemi Katznelson.

Hun er bekymret for, hvilken konsekvens det vil få for samfundet, hvis ikke man i samme ombæring reagerer ved at skabe plads til top og bund blandt de unge i uddannelsessystemet.
»Vi kommer til at få en større restgruppe end i dag,« siger Noemi Katznelson og fortsætter:
»Og som arbejdsmarkedet udvikler sig lige nu, så bliver vi nødt til at finde et alternativt arbejdsmarked, der på en god og bæredygtig måde kan opsuge den gruppe af unge, der har svært ved at klare sig i uddannelsessystemet, og som der p. t. ikke er brug for på arbejdsmarkedet.«

Læs artiklen her

 

Lagt online 28.03.2012 af Freja Bange Nyboe