Print

DR.dk: Boligmangel kan få studerende til at falde fra

DR.dk 29.07.2017

Af: Sabrina Uldbæk Skjødt 

I går fik tusindvis af kommende studerende svar på, om de skal begynde på en videregående uddannelse, og for mange går den vilde boligjagt nu ind på et hårdt prøvet boligmarked.

Tilde Mette Juul, ph.d.-studerende og uddannelsesforsker ved Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, er enig i, at det kan have store konsekvenser for unge studerende, hvis de ikke har en tryg base, når de påbegynder deres nye studie.

For en ny tilværelse som studerende kræver en masse energi, både fagligt og socialt, og derfor kan det være drænende også at skulle bruge ressourcer på at surfe på sofaer den første tid, hvis man ikke finder en bolig.

- Det kan være afgørende for, om man falder fra, hvis man ikke har overskud til at deltage i aktiviteterne på studiet, siger hun.

- Derudover er det vigtigt at have et sted, hvor man kan trække sig tilbage og være sig selv.

Det sociale netværk er ifølge Tilde Mette Juul helt fra begyndelsen væsentlig for, om man trives som studerende. Derfor er det vigtigt at have baglandet i orden, inden man kan involvere sig i nye bekendtskaber.

- Det er en usikker proces at starte nyt studie, så det er vigtigt, man har nogle på studiet, der støtter en, og nogle, man kan dele frustrationerne med og sparre med, siger hun.

Læs hele artiklen her

Lagt online 07.08.2017 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!