Print

DR Nyheder: Eleverne, forældrene og forsker: Derfor bliver de unge ved med at vælge gymnasiet

21.03.2016

05042016_Eleverne, forældrene og forsker
Foto: Søren Bidstrup © Scanpix.

Af: Per Bang Thomsen

Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse frem for gymnasiet, når de forlader grundskolen. Sådan har mantraet i årevis lydt fra politikerne på Christiansborg.

Ifølge flere prognoser fra både fagbevægelsen og industrien kommer Danmark til at mangle tusindvis af faglærte om få år, og derfor har politikerne taget flere tiltag for at få flere til at vælge håndværkervejen frem for gymnasiet.

Tilde Mette Juul, forsker i ungdomsuddannelser ved Center for Ungdomsforskning, udtaler til DR Nyheder:

"I de seneste 10-15 år har der været et stærkt fokus på, at uddannelse skal føre til et job, og derfor er de unge i dag meget optaget af at holde alle døre åbne. Det er jo de færreste i 9. eller 10. klasse, der ved, hvad de vil arbejde med, men mange forestiller sig, at de gymnasiale uddannelser - ikke mindst det almene gymnasium - giver flest muligheder. Derfor vælger mange af strategiske grunde det almene gymnasium og skubber i nogle tilfælde deres interesser i baggrunden."

Læs hele artiklen på DRs hjemmeside

Lagt online 05.04.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!