Print

Danske Gymnasier: Forsker Tilde Mette Juul: Unge tænker strategisk

Danske Gymnasier 27.08.2017

01092017 Danske Gymnasier - Tilde Mette Juul

Danske Gymnasier har netop udgivet et tema, der sætter fokus på de nye unge. Gennem en række interviews tegner Danske Gymnasier et portræt af generationen af unge, som bliver de første til at opleve konsekvenserne af gymnasiereformen: De er både forventningsfulde, strategiske, nytteorienterede, seriøse, videbegærlige, socialt nysgerrige, familieorienterede, ambitiøse og pressede.

De unge, som i disse år kommer ind på gymnasierne er strateger. De tænker meget over deres uddannelsesvalg, lyder det fra ungeforsker Tilde Mette Juul. Og så er det ikke kun forældrene, der er optagede af at være sammen med børnene - børn investerer også meget i deres familier, lyder det.

En ting er sikkert. Der er lys i øjnene hos de unge. Det er det første, som forsker Tilde Mette Juul, Center for Ungdomsforskning (CeFU), hæfter sig ved, når hun skal karakterisere "de nye unge", som i disse år begynder i gymnasiet.

- Det er meget forskellige unge, der vælger at gå i gymnasiet. Fælles for dem er, at de glæder sig til at starte på et nyt uddannelsessted. De har også høje forventninger til at skulle lære noget og finde nye fællesskaber med andre unge, siger Tilde Mette Juul. Hun peger på desuden på, at de unge i dag tænker mere over, hvad de skal have ud af det. Med så mange valgmuligheder er de bekymrede for, om de vælger rigtigt, fortæller hun.

Læs hele artiklen her

Lagt online 01.09.2017 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!