Print

CeFU i medierne - Juli 2015

Eftersom vi har haft lukket for opdatering af vores hjemmeside i løbet af sommeren har vi valgt, at samle vores medieomtale for juli og august måned. Hermed følger juli måneds medieomtale:

20.07.2015 MetroXpress: Danske kvinder opgiver topløshed
Selv om de danske kvinder ikke selv ynder at solbade topløse, ser danskere imidlertid stadig mildt på kvinder, der gør det. 66 procent af danskerne mener således, at det er uproblematisk, at kvinder viser sig uden top. Lektor og forskningsleder fra Center for Ungdomsforskning, Niels Ulrik Sørensen, udtaler til Metroxpress:

"Man synes, at det er okay, når andre viser bryster. Men kvinder har ikke selv lyst til det. Derfor kan man ikke tale om snerpethed, men jeg tror snarere, at det er opstået en bornerthed. Ikke i forhold til nøgenhed, men i forhold til fejl og mangler ved ens egen krop."

Læs hele artiklen på MetroXpress' hjemmeside

23.07.2015 BT: Den er god nok: 20'erne er de sværeste
20'erne kan være tunge at danse med. Der skal tages beslutninger om fremtiden, forventninger skal indfries og lykken skal findes, såmænd. Velkommen til alverdens valg, velkommen til quarterlife crisis. Noemi Katznelson, der er leder på Center for Ungdomsforskning, udtaler:

"I de her år forandres billedet af, hvordan man bliver voksen. Tidligere handlede det om at hakke af på forskellige parametre: Var man blevet økonomisk uafhængig, flyttet hjemmefra, i fast parforhold, havde man måske også fået børn? Ja, så var man voksen. Sådan er det ikke længere. Nu er det uddannelse og karriere, der betyder noget, og de valg er med til at skabe ens identitet og livsstil. Voksenlivet handler ikke længere om at gøre sig uafhængig, men om at kunne træffe sine egne beslutninger og valg"

Læs hele artiklen på BTs hjemmeside

29.07.2015 MetroXpress: Kendt modebutik får kritik for arbejdsforhold
Den amerikanske modekæde Abercrombie & Fitch har i sit hjemland netop fået 62.000 ansatte på nakken. Men også i Danmark får kæden kritik. HK Handel har siden Abercrombie & Fitch åbnede en butik på Købmagergade i København i 2009 forsøgt at få kæden til at tegne en overenskomst. Mette Lykke Nielsen, der forsker i unges arbejdsliv, udtaler til MetroXpress:

"Mange unge er beskæftiget i detailbranchen. De er ofte løst tilknyttet deres arbejdsplads, og har ofte midlertidige og usikre arbejdsvilkår ofte i form af manglende sikkerhed i deres kontrakter. Derfor kan de være bekymrede for, at de eksempelvis ikke vil få timer nok eller videre ansættelse"

Læs hele artiklen på MetroXpress' hjemmeside

30.07.2015 Politiken: Danskerne synes ikke om Facebooks og Apples forbud mod bare bryster
Ifølge en Megafon-måling, som Politiken har fået foretaget, synes kun knap en tredjedel af danskerne, at Facebooks forbudspolitik er i orden, når det gælder billeder af bryster. Og kun godt hver tiende dansker synes godt om Apples og andre e-bogs-butikkers regler, der kræver, at bare bryster bliver dækket til. Til Politiken udtaler forskningsleder hos Center for Ungdomsforskning, Niels Ulrik Sørensen:

"Det, man kan sige, er, at selv om de fleste danskere synes, at topløshed både i virkeligheden, på sociale medier og i e-bøger er i orden, følger man de kropsnormer og de retningslinjer, der dominerer hos de amerikanske firmaer. Man retter ind"

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside

Lagt online 26.08.2015 af Peter Jensen