Print

Berlingske: Halvgode elever er mest i tvivl om uddannelse

Berlingske 02.07.2015

Af: Bodil Jessen

Unge, som afslutter folkeskolen i den høje ende af karakterskalaen, har en klar tendens til at søge mod gymnasierne, mens dem med lavere karakterer søger mod erhvervsuddannelserne. Midterfeltet har derimod sværere ved at finde den rette hylde i uddannelelsessystemet. Det viser en undersøgelse, som Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet har gennemført blandt 1.367 elever i 8. og 9. klasse sidste forår. Mette Pless fra Center for Ungdomsforskning udtaler:

"Vi kan se, at uddannelsesvalget ikke giver sig selv for de middelgode elever med karakterer mellem 4 og 8. Hvis man ligger i ydergrupperne, er der noget, der tyder på, at uddannelsesvalget er mere oplagt. Der er en markant tendens til, at unge med højere karakterer søger mod gymnasierne, mens unge med lavere karakterer søger mod erhvervsuddannelserne. Men når man ligger i midterfeltet, skal man i højere grad overveje, hvad der er det rigtige, og hvad man kan klare. Det giver klart mere tvivl, men det er ikke denne gruppe unge, vejledningen er særligt målrettet mod,"

Læs hele artiklen på Berlingskes hjemmeside


Hele artiklen kan læses på Berlingskes hjemmeside | 02.07.2015

Lagt online 12.07.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Mette Pless
mep@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2942 7467

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!