Print

Berlingske: Generation perfekt

23.03.2016

05042016_Generation perfekt
Foto: Ida Marie Odgaard.

Af: Sarah Hesseldal

Unge skal præstere mere end nogensinde før, viser ny rapport om ungdomslivet i Gentofte Kommune. Kravene kommer overraskende nok fra de unge selv. En ny rapport fra Center for Ungdomsforskning (CEFU) ved Aalborg Universitet har gennem spørgeskemaer og interview med 1.500 unge i alderen 15-25 år undersøgt, hvordan det er at være ung i Gentofte Kommune.

»Groft sagt er gymnasiet den eneste mulighed i Gentofte. Faktisk har de unge alle muligheder, men for de fleste handler det kun om, hvilket gymnasium, de skal gå på. Det er unikt for stedet,« siger en af forskerne bag rapporten, lektor Niels-Henrik Møller Hansen. Han tilføjer, at det er på det her punkt den sociale baggrund slår mest igennem. De unge er nemlig målrettet mod lange uddannelser og karriere.

Læs hele artiklen på Berlingskes hjemmeside

Lagt online 05.04.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!