Print

Apropos...uddannelse

Dr.dk,  d. 30. januar 2012

af Apropos P1

Der bliver talt rigtig meget om uddannelse, og især om frafald og dem, der ikke kan finde vej ind i uddannelsessystemet - eller dropper ud igen. For de svigter jo ikke mindst politikernes målsætning om at alle, eller 19 ud af tyve, skal tage en ungdomsuddannelse.
 
Den finansielle krise har kostet mange arbejdspladser og har fået flere til at sætte sig på skolebænken. Så i fremtiden burde flere blive bedre uddannet. Men der er også en gruppe, som har meget svært ved det, som ikke kan, hvor gerne de end vil. Det er dem, der kaldes restgruppen, de udsatte unge, ja, nogle gange ligeud taberne. Dem der ikke passer ind i den moderne Familien Danmarks opstillede familiefoto, billedet af det veluddannede videnssamfund:

"For mange af dem har skolen og uddannelsessystemet været ét langt nederlag. Tidligere var det ikke så stort et problem, fordi de kunne gå ud og få et ufaglært job. Det kan de ikke i dag, og derfor bliver vi nødt til at tænke nyt og opfinde et alternativt arbejdsmarked til dem, i stedet for at forlange, at de skal tage en uddannelse og true med sanktioner, hvis de ikke gør det", siger Noemi Katznelson, lektor i ungdomsforskning og leder af Center for Ungdomsforskning ved Danmarks Pædagogiske Universitet.

Læs hele artiklen her

Lagt online 06.02.2012 af Freja Bange Nyboe