Print

Fonde støtter FGU-elevers mentale trivsel og veje til uddannelse

Egmont Fonden og Nordea-fonden, FGU Nordvestsjælland, Region Sjælland, elevorganisationen Modstrøm, Ventilen og PsykInfo samarbejder om at styrke unges mentale trivsel samt veje til uddannelse, mens de er elever på FGU Nordvestsjælland.

Projektet ledes af FGU Nordvestsjælland og skal arbejde for at udvikle FGU-elevers mentale trivsel og bedre vej igennem uddannelse. Både de fysiske rammer, medarbejdernes viden om de unge, de unges veje til trivsel og de unges sociale fællesskaber bliver en del af projektet, der skal udvikle de bedst egnede metoder for at styrke disse. Lokale erfaringer med at styrke trivsel og de gode veje gennem uddannelse fra FGU Nordvestsjælland vil løbende blive gjort tilgængelig for andre.

Som en del af udviklingsprojektet vil forskere fra Center for Ungdomsforskning følge projektet i hele perioden for at undersøge og dokumentere hvilken betydning projektets initiativer har for de unges oplevelse mentale sundhed og trivsel, og hvilke trivsels-indsatser som de unge føler sig bedst hjulpet af.

Projektet løber foreløbigt frem til 2025 og er støttet af Egmont fonden og Nordea-fonden, der begge støtter unges trivsel, og at unge kommer godt igennem uddannelse. 

Lagt online 06.06.2023 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Mette Pless
mep@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2942 7467

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!