Print

I Danmark er jeg født - Etniske minoritetsunge i bevægelse

Bogen "I Danmark Er Jeg Født...Etniske minoritetsunge i bevægelse" udkom 27. maj 2010 og kan nu bestilles via Trygfonden.dk
 
Bogen er skrevet af Flemming Mikkelsen, Malene Fenger-Grøndahl og Tallat Shakoor
 
Mediernes historier om indvandrerunge handler ofte om manglende integration, kriminalitet og tvangsægteskaber. Alt for sjældent hører vi den positive historie. Det retter bogen I Danmark Er Jeg Født… op på.

Bogen fortæller om de minoritetsunge, man kalder 'mønsterbrydere' eller 'frontløbere'. De er ressourcestærke, de ønsker at få en uddannelse og et arbejde - og at bidrage positivt til det land, de er en del af. De er kulturelle navigatører, og de formår at finde deres egen vej i et Danmark i globaliseringens tidsalder. Et Danmark, som de unge sætter deres præg på - måske i højere grad end de fleste tror.

Publikationer

I Danmark er jeg født - etniske minoritetsunge i bevægelse

Bogen bygger på et stort og varieret kildemateriale, der gør det muligt at tegne et mangesidigt portræt af en generation af unge indvandrere og efterkommere, som er vokset op i Danmark og er i gang med eller har afsluttet en mellemlang eller lang videregående uddannelse inden for de seneste år.

Status for projektet

Status: afsluttet