Print

Spor af børns institutionsliv - unges beretninger og erindringer om livet i børnehaven

Spor af børns institutionsliv er baseret på den første danske undersøgelse, hvor livet i daginstitutionen er beskrevet ud fra børns perspektiv. Her fortælles om hverdagens store og små oplevelser, som i den efterfølgende analyse sættes i perspektiv af nyere forskning om institutioner, barndom og børnekultur.

Vi hører om "at blive afleveret og hentet", "at vente på sin bedste kammerat", "om lege og venskaber", "konflikter og rivalisering blandt børnene", "nyt sand i sandkassen", "at savne sin mor", "spændende pædagogiske aktiviteter og kedelige", "at stikke af over hegnet" og om de rum, børnene aldrig har været i.

I alt 46 unge har fortalt om deres børnehavetid. De har skrevet stile og er blevet interviewet, og 10 af de unge har sammen med forfatterne besøgt deres tidligere børnehave i et forsøg på at sætte erindringerne i relation til oplevelsen ved et gensyn.

Bogen henvender sig til alle, der, privat eller professionelt, ønsker at vide mere om børneinstitutionen set ud fra de egentlige brugeres perspektiv.

Gennem interviews med og stile fra 46 unge beskrives livet i børnehaven ud fra børns perspektiv, og i den efterfølgende analyse sættes det i perspektiv af nyere forskning om institutioner, barndom og børnekultur.

Bogen kan bestilles hos Hans Reitzels Forlag eller på telefon 3338 2800. Pris 250,00 kr.

Status for projektet

Status: afsluttet
Afsluttet 2001