Print

Berlingske: De er unge i landets rigeste kommune, og det handler om at vise, at man er »en fandens karl«

Berlingske 30. april 2021

Af: Signe Stoumann Fosgrau

Drengene i Gentofte tager langt flere stoffer end pigerne i kommunen - og langt flere stoffer end deres jævnaldrende på landsplan. Det viser en ny undersøgelse, der har kortlagt de unges indtag af rusmidler. Drengenes brug af hårde stoffer vidner ifølge kønssociolog om, at traditionelle kønsroller går i arv fra tidligere generationer i den nordsjællandske kommune.

[...] 

Det er tidligere blevet beskrevet , hvordan unge i Gentofte drikker, ryger og tager flere stoffer end landsgennemsnittet.

En ny undersøgelse fra Center for Ungdomsforskning viser, at 56 procent af kommunens unge drikker en til to gange om ugen, mens det på landsplan gælder cirka halvt så mange - 27 procent.

 

Lagt online 04.05.2021 af Karla Lyneborg

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere