Print

Berlingske: Bjarne var rektor i Nordjylland, men leder nu Gentoftes største gymnasium: »Eleverne føler, at de skal opnå det samme som deres forældre – eller bedre«

Berlingske 25. april 2021

Af: Laura Kongsmark Schuldt

Bjarne Edelskov Nielsen er rektor på Gammel Hellerup Gymnasium i Gentofte Kommune. Skiftet fra et gymnasium i Nordjylland har vist ham, at en række bekymringer fylder væsentligt mere blandt eleverne nord for København. Det gælder især ønsket om at klare sig lige så godt som deres succesfulde forældre.

[...]

»Vi er i et område, hvor de højeste socialklasser er samlet, og hvor det er normen, at forældre har fine titler og job, som de måske er de eneste i Danmark, der har. Det kan hurtigt skabe et pres eller urealistiske forventninger til unge om, at de skal opnå det samme og blive lige så succesfulde,« fortæller Bjarne Edelskov Nielsen.

Samtidig stiller eleverne ofte urealistiske høje krav til sig selv - de kan være optagede af at skulle blive til noget.

[...]

Den nyligt offentliggjorte undersøgelse »ungeprofilen«, der er foretaget af Center for Ungdomsforskning, viste, at unge i Gentofte Kommune lå over landsgennemsnittet med hensyn til unges alkoholforbrug, og antallet af unge, der har prøvet at tage euforiserende stoffer.

Undersøgelsen viste, at 56 procent af kommunens unge drikker en til to gange om ugen.

På landsplan gælder det cirka halvt så mange - 27 procent. I undersøgelsen angav syv procent, at de har prøvet andre illegale stoffer end cannabis. Landsgennemsnittet er her på to procent.

Lagt online 21.05.2021 af Karla Lyneborg

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere