Print

Tidsskriftet Ungdomsforskning 2010

Titel: Tidsskriftet Ungdomsforskning 2010
Forfattere: Redigeret af Niels Ulrik Sørensen og Julie Mathiesen
Dato: 31.12.2010
Type: Artikel
Tags: køn, sundhed, jubilæumstidsskrift, Sundhed og sygdom

Tidsskriftet "Ungdomsforskning" udkom første gang i år 2000 og blev afvikled fra årsskriftet 2010/2011.
Her kan du se en liste over udgivelser fra 2010.

Marts: Ungdomsforskning igennem 10 år ...

Den 1. januar 2010 fyldte Center for Ungdomsforskning 10 år. De mange projekter og
arrangementer, som centeret har stået for sammen med det stadigt stigende aktivitetsniveau viser til fulde, at Dansk Ungdoms Fællesråd så rigtigt, da de i 1999 tog initiativet til centrets oprettelse og en baggrundsforening med medlemsorganisationer, der forgrener sig langt ud i samfundslivet. Dette jubilæumstidsskrift giver læseren et indblik i de unges liv og i den forskning som CeFU har produceret gennem de sidste 10 år.

Hent marts nummeret som pdf


September: Sundhed og sygdom

I denne udgave af ungdomsforskning tager vi fat i et tema omkring unges sygdom og sundhed. Under denne overskrift tager de forskellige artikler bl.a. fat i unge som en særlig gruppe patienter og de ressourcer som unge råder over, når de skal håndtere sygdom - og ikke mindst sundhed. I forhold til sidstnævnte peger temaet på, at den typiske opfattelse af sygdom og sundhed som hinandens modsætninger ikke holder helt i forhold til unge. For unge - og for mange andre - er sundhed ikke længere en entydig størrelse, der kan defineres ved fraværet af sygdom. I stedet er sundhed blevet en relativ størrelse - man kan altid være mere sund; hvad enten det handler om ernæring, motion og øvrige livsstil.


Hent september nummeret som pdf


December: Unge, køn og uddannelse

Dette nummer af Ungdomsforskning beskæftiger sig med et emne, som er brandvarmt. Det er et emne, de fleste har en mening om, og som ofte bringer sindene i kog. Sjældent er et spørgsmål, der vedrører uddannelse, blevet diskuteret så intenst. Faren for overophedning er akut. Nej, vi taler ikke om Danmarks middelmådige placering i PISA-undersøgelsen. Ungdomsforskning handler denne gang om køn og uddannelse.

Hent december nummeret som pdf

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031