Nyt fra CeFU

Print

Stærkt finalefelt til lærerpris er fundet

Politiken, d. 30. april 2013

Af Maja Lærke Maack og Marie Hjortdal

Om præcis en uge bliver det afsløret, hvilke lærere fra grundskolen og ungdomsuddannelserne, der vinder Politikens Undervisningspris. En pris, der hylder de gode lærere og den gode undervisning, som udfordrer og favner eleverne, får dem engageret og viser dem nye perspektiver og undervisningsmetoder.

De 1.084 indstillinger er efter timers gennemlæsning og diskussion i dommerpanelerne for de 2 kategorier blevet til 12 nominerede lærere eller lærerteam. Men processen har ikke været let på grund af de mange velbegrundede og rørende indstillinger fra elever, forældre og kollegaer.

»Det har virkelig været fantastisk bekræftende og en meget positiv oplevelse at læse den enorme bunke af indstillinger, som rummer lutter begejstring for danske lærere. Indstillingerne sender et rigtigt positivt signal, ikke mindst i lyset af den sidste tid med lærerlockout. De viser, at kritikken af lærerne langtfra er udbredt, og at der er stor tiltro til dem og ikke mindst begejstring over deres undervisning«, siger Noemi Katznelson.

Hun er forskningsleder og lektor på Center for ungdomsforskning på Aarhus Universitet og har siddet i dommerpanelet for ungdomsuddannelser.

Læs artiklen her

Lagt online 30.04.2013 af Freja Bange Nyboe

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Center for Ungdomsforskning | cefu@hum.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV