Nyt fra CeFU

Print

25. november - Konference

Bliv klogere på den stigende mistrivsel i ungdomslivet. Cefu afholder afslutningskonference for forskningsprojekt om ’Ny udsathed’ i ungdomslivet d. 25. november 2021.

 

Den ene statistisk efter den anden beretter om stigende mistrivsel blandt unge. Offentlige udgifter i kommunerne til specialområdet stiger og antallet af henvendelser i psykiatrien ligeså. Meget peger i retning af, at unges trivsel er under pres.

Men hvad er egentlig på færde? Og hvordan kan vi med afsæt i sociologien og socialpsykologien forstå unges trivsel, mistrivsel og udsathed i dag? Hvilke ungdomsliv, fortællinger og sammenhænge gemmer sig bag tallene? Og hvor er der grund til bekymring og handling – og hvor er der grund til at mane til besindelse og ro?

Disse spørgsmål har vi igennem et tre-årigt forskningsprojekt i samarbejde med Det Obelske Familiefond søgt at tage livtag med. Og dem ønsker vi på denne konference at dele med jer. Forskningsprojektets kvantitative og kvalitative analyser og resultater danner afsæt for den afsluttende konference, hvor vi også er så heldige, at få besøg af en af de store internationale stjerner på den sociologiske himmel, den tyske professor Hartmut Rosa. Han vil på konferencen præsentere sin analyse af det senmoderne højhastighedssamfund, bringe os tættere på en forståelse af den udbredte oplevelse af øget acceleration og tidspres, som kan føre til fremmedgørelse, stress og udbrændthed i det enkelte menneskes liv og give bud på, hvor vi bør bevæge os hen.

Ud over oplæg og debat med deltagelse af forskerne bag forskningsprojektet, vil du på konferencen møde unge, som selv har kæmpet med udsathed og mistrivsel og høre deres perspektiver, erfaringer og synspunkter.

Invitation og program følger. 


Praktisk information 

Sted: Docken, Færgehavnsvej 35, 2150 København.

Tidspunkt: 25. november 2021. Konferencen er et heldagsarrangement, præcist tidspunkt følger. 

Tilmelding for medlemmer: Medlemmer af Foreningen Center for Ungdomsforskning har 10 gratis pladser til konferencen. For at benytte disse fripladser, skriv en mail til cefutilmelding@hum.aau.dk med navn, mail og arbejdsplads for de(n) tilmeldte.

Tilmelding for ikke-medlemmer: Pris for deltagelse følger, men du kan allerede nu reservere en uforpligtende plads på konferencen ved at skrive en mail til cefutilmelding@hum.aau.dk med info om navn, mail og arbejdsplads.

Lagt online 22.06.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forsker

Mette Stigaard Stenkjær
mss@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

Lyt til CeFUs podcast

Lyt til CeFUs podcast

I anledning af Center for Ungdomsforsknings 20-års jubilæum lancerer vi podcastserien 10 tendenser i ungdomslivet, hvor vi i 10 programmer tager livtag med brændende aktuelle forandringstendenser i ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Center for Ungdomsforskning | cefu@hum.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV